Skip to content

Omgeving

Vanuit onze Boerderij-Camping zijn geweldige fiets- of wandeltochten te maken door de Loonse- en Drunense Duinen, de Biesbosch, bossen en polders of maak een uitstapje naar gezellige Brabantse steden als Waalwijk en ’s-Hertogenbosch. Aan cultuur en recreatiemogelijkheden is eveneens geen gebrek: geen dag is hetzelfde!

Efteling (13 KM)

De Efteling is een plek waar je de wereld om je heen even vergeet. Waar je het ene moment zweeft tussen trollen en elfjes in Droomvlucht en het andere moment ten strijde trekt tegen de draak in de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Ontdek Nederlands grootste attractiepark. Een uniek park, midden in de natuur.

Contactgegevens
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
0416 537 777
www.efteling.com

Safaripark Beekse Bergen (35 KM)

Ontdek de natuur van Beekse Bergen en prikkel al je zintuigen tijdens een van de indrukwekkende safari’s. Bewonder de uitgestrekte vlaktes te voet, kies voor avontuur met je eigen auto, stap in de safaribus voor een leerzame reis of ontspan tijdens een prachtige boottocht. Ontdek de schoonheid van de savannes, bosgebieden en haar indrukwekkende bewoners; sta oog in oog met leeuwen, olifanten en giraffen en verwonder je over de veelzijdigheid van de adembenemende natuur.

Contactgegevens
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Receptie: 088-9000321
www.beeksebergen.nl

Rondvaart Heusden (4 KM)

Bent u klaar om een dag te genieten op het water gecombineerd met cultuur? Rondvaart Wiljo verzorgt rondvaarten en dagtochten naar veel prachtige bestemmingen, met als vertrekpunt het monumentale vestingstadje Heusden.

Contactgegevens
Stadshaven
Molensteiger, Centrum Heusden
0416 38 02 78
[email protected]

Heusden Vesting (4 KM)

Heusden Vesting is een prachtig gerestaureerd vestingstadje. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling onder leiding van een gids. De vestingstad Heusden heeft compleet gerestaureerde vestingwerken en 134 panden op de Monumentenlijst. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water-burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd.

Contactgegevens Heusdens Buro voor Toerisme Pelsestraat 17 5256AT Heusden 0416-662100 www.hbtheusden.nl

Vesting Woudrichem (18 KM)

Bezoek midden in het centrum de Martinuskerk of ga lekker eten in de Gevangenpoort, een monumentale poort waar misdadigers in de negentiende eeuw hun vonnis afwachtten. Het oude centrum van Woudrichem is voltooid in de zeventiende eeuw. De vesting is met haar militaire gebouwen goed bewaard gebleven. Ook het inundatie-ensemble waarmee polders onder water gezet konden worden, is nog compleet aanwezig. Als je naar vesting Woudrichem gaat, waan je je in een vissersstad van vroeger.

Contactgegevens VVV Altena Biesbosch Kerkstraat 7 4285 BA Woudrichem 0183 – 301 202 www.vvv-altenabiesbosch.nl/

Slot Loevestein (20 KM)

Slot Loevestein ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. Slot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies.

Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

Contactgegevens
Loevestein 1
5307TG Poederoijen
0183-447171
www.slotloevestein.nl

'S-hertogenbosch (20 KM)

De gezellige Brabantse sfeer is voelbaar aanwezig in het centrum van ‘s-Hertogenbosch Wandelend door de bijzondere binnenstad valt er genoeg te ontdekken. Van kleine authentieke straatjes vol unieke winkeltje tot hotspots om wat te eten of drinken. Beleef deze levendige stad, shop er heerlijk op los en bekijk prachtige historische bouwwerken. Uiteraard mag een Bossche Bol niet ontbreken!

Contactgegevens
Markt 77
5211 JX ‘s-Hertogenbosch
073-613 50 98
www.dagjedenbosch.com

Nationaal park de Biesbosch (26 KM)

Dit park is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Er is veel te beleven: varen langs wilgenvloedbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes, fietsen langs open weides vol watervogels. Een bezoek aan de Biesbosch begint bij een van de twee bezoekerscentra of het Biesbosch Museum. Vanuit de bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Wandelexcursies en rondvaarten, met of zonder gids. Of zelfs een rondvaart op de op zonne- energie varende Halve Maen in Dordrecht. Of huur een kano of een fiets.

Contactgegevens
Bezoekerscentrum Drimmelen
Biesboschweg 4
4924 BB Drimmelen
0162-682233
www.biesboschcentrum.nl

Rondvaart Binnendieze (20 KM)

Het ene moment vaar je in het aardedonker onder een gebouw door, het andere moment bewonder je eeuwenoude stadsmuren en weer even later bevind je je in een moerasgebied. Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een rondvaart over de Binnendieze. Vanaf een boot verken je de binnenstad en vaar je onder historische huizen en bruggetjes door. Je vaart middenin de stad, maar op de boot is het muisstil: de gracht ligt namelijk onder straatniveau. Een magische tour door hartje Den Bosch!

Contactgegevens
Markt 77
5211 JX ‘s-Hertogenbosch
073-613 50 98
www.dagjedenbosch.com

Nationaal park de Loonse en Drunense duinen (6 KM)

De grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa liggen tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De Brabantse Sahara is een woest, stoer en droog gebied waar je je even in een andere wereld waant. Qua landschap en qua temperatuurverschillen. In de zomer kan het verschil tussen dag en nacht wel 40 graden zijn. Kom struinen door de Brabantse Sahara!

Contactgegevens
5151 RG Drunen
www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur [email protected] sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.